.

Козметичните продукти – риск от кожни инфекции (част първа)

Имате любим руж от  години, който не искате да изхвърлите? Не се притеснявайте, ако в него има бактерии, естественият имунитет на кожата ви ще ги убие. Тя произвежда киселина, която ще убие бацилите. Имайте в предвид това, че всеки път, когато о

Козметичните продукти – риск от кожни инфекции (част първа)
style="border-collapse: separate; color: rgb(0, 0, 0); font-family: "Times New Roman"; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; font-size: medium;" class="Apple-style-span">Имате любим руж от  години, който не искате да изхвърлите? Не се притеснявайте, ако в него има бактерии, естественият имунитет на кожата ви ще ги убие. Тя произвежда киселина, която ще убие бацилите. Имайте в предвид това, че всеки път, когато отваряте червило или спирала, има вероятност да попаднат бактерии от въздуха. Много хора смятат, че чантичките за грим, които използват много жени, са идеалното място за развитие на микроби, които предизвикват инфекции на очите, кожни обриви и циреи.
 
Ръцете ни постоянно са обсипани с милиони бактерии, и когато пипаме гримовете, всъщност ги замърсяваме. Тогава на помощ идват консервантите в кoзметиката, които унищожават досадните бактерии. И не се притеснявайте, ако те не успеят да ги унищожат, то кожата ще се самоотбранява. Сълзите също предпазват очите. Те съдържат ензим, който убива бактериите. Най – добрият съвет обаче си остава този – да подменяме често червилата, ружа и спиралата с нови, за да се избегне възможността от инфекции.
 
Нужно ли е обаче да хвърляме спиралата на всеки два месеца (освен, ако вече не е употребена) или да отрязваме част от червилото? Екип от учени направили анализ на четчица за грим, четчица на спирала и очна линия, молив и гланц за устни, гъбичка за нанасяне на руж и сенки. Гримовете били тествани за различни видове бактерии, плесени и дрожди, които причиняват инфекции, циреи и обриви. Единствено в козметичната гъбичка открили много бактерии. Останалите продукти остават безопасни за дългосрочна употреба.
 
В козметичните препарати се използват около 10 000 съставки и 50-60 вида консерванти. Консервантите в козметиката убиват микробите, но не пазят кожата от зарази!!!

Част втора

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...