Често причина за дерматити или кожни екземи са бактериални инфекции. Те са изключително болезнени и причиняват дискомфорт, особено ако са засегнали видими части на тялото като лицето.



Бактериалните инфекции предизвикват парене, сърбеж и раздразнение на кожата. Дискомфортът може да се дължи на различни фактори, като употребата на антибиотици, различни алергии, замърсяване на кожната повърхност и пр.



Използването на медицинска козметика за успокояване и премахване на бактериалната инфекция, трябва да е добре съобразено със здравословното състояние и типа кожа. Преди да се предприеме каквото и да е лечение е задължителна консултацията с лекар специалист.


Подходящо за случая е използване на медицинска козметика, която съдържа като активна съставка софрамицин.


 

NEWS_MORE_BOX

 

 

Софрамицинът или по-известен като неомицин сулфат е антибиотик, който има силен ефект срещу Грам отрицателните (Г-) и някои Грам положителните (Г+) бактерии и се използва под формата на крем или мехлем за лечението на кожни заболявания, като себореен дерматит, атопичен дерматит, упорит псориазис и други.


Неомицин сулфатът успокоява кожата от дразнението, паренето и неприятния сърбеж. Кремовете, съдържащи неомицин сулфат, не носят дискомфорт по време на лечението.


Препоръчително е кремът да се използва само за лечението на бактериални инфекции и по предназначение върху инфектиралия участък.


При продължителна употреба е възможна появата на странични ефекти като акне, атрофия на подкожната тъкан, суха кожа и други. При възникването на някои от тези ефекти, незабавно се консултирайте с лекар.