.

Козметичните продукти – риск от кожни инфекции (част втора)

Как да се предпазим? Нанасянето на грим върху устните и очите е също толкова отговорно, както и храненето, защото то е потенциален източник на бацили и за това трябва много да се внимава. Ето няколко съвета, за да сте по-спокойни:   Мийте ръц

Козметичните продукти – риск от кожни инфекции (част втора)
Как
а се предпазим?
Нанасянето на грим върху устните и очите е също толкова отговорно, както и храненето, защото то е потенциален източник на бацили и за това трябва много да се внимава. Ето няколко съвета, за да сте по-спокойни:
 
Мийте ръцете си преди и след като сте се гримирали. Така ще избегнете варианта да прибавите още бактерии и микроорганизми в овлажнителите и грима.
 
Не използвайте козметични продукти след крайната дата, посочена на опаковката.
 
Съхранението на гримовете също е много важна част. Трябва да ги съхранявате правилно. Не ги излагайте на пряка слънчева светлина, или в гореща стая. Това ще предотврати разслоението на кремовете. Наблюдавайте дали козметиката не се променя, например втечняване, втвърдяване и така нататък. Ако един продукт има специфична миризма, не се колебайте, изхвърлете го, защото е важна грижата за вашата кожа. Никога не давайте гримове назаем. Така най-лесно се прихващат херпеси по устните, брадавици и очни възпаления.
 
Сменявайте гъбичките за грим всяка седмица (гъбички за руж, пудра, сенки и др.).
Измивайте четчиците за нанасяне на различни гримове всяка седмица със шампоан и ги сушете със сешоар, за да не се слепят и да останат като нови.
 
Абсолютно изключете варианта да заличавате обриви, херпеси и пъпки с грим. Ако имате конюктивид, спрете да използвате козметика за очи и сменете спиралата си, тъй като  това възпаление е по-сериозно. Ако искате да покриете петно върху кожата си, нанесете грим с тампон и после го изхвърлете.
 
Не е нужно да отрязвате върха на червилото си периодично. Ако изглежда замърсено, например при непредвидено отваряне в чантичката, избършете го леко с кърпичка, за да придобие блясък.
 
И накрая, последният съвет е: купувайте висококачествена козметика, ако имате тази възможност, за да бъде по-дълготрайна и безопасна за вашата кожа!

Първа част на статията

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...